HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Amanda Cosco


Amanda digitális kultúráról, viselhető technológiáról és kiskereskedelmi innovációkról szóló beszámolóit megjelentette többek között a The Toronto Star, a The Globe and Mail, a WWD és az Adweek.

Amanda leginkább a jelenleg is futó online projektje, az Electric Runway révén ismert, amelynek küldetése, hogy dokumentálja, hogyan alakítja át a technológia a 2,4 trillió dolláros divatipart. Az Electric Runwayen keresztül Amanda vitaindító felszólalóként adott elő számos nemzetközi delegáció előtt a divatinnovációkról, az Amerikai Egyesült Államoktól Észtországig, többek közt Berlinben, Barcelonában, Finnországban, Hong Kongban, Manilában.  Amanda a frontvonalból tudósított a divat ellátási láncának minden állomásáról, a bangladeshi ruhagyáraktól a moszkvai kifutókig.

Amanda a Ryerson University mesterszakán szerzett bölcsészdiplomát, a York Universityn alapszakos bölcsészdiplomát, valamint az Ontario College of Art and Designon digitális média ismereteket igazoló bizonyítványt. Ő a Centennial College Divatüzleti és Menedzsment Szakmai Tanácsadó Bizottságának elnöke és okleveles drónpilóta.

Amanda gyakran szerepel tévé- és rádióműsorokban a technológia, divat, kiskereskedelem és innováció szakértő kommentátoraként. Torontóban él.