HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Árkossy Bútor és Forms Design


A gyártó: Árkossy Bútor Kft.

Az Árkossy Bútor Kft. magyar családi vállalkozás Herenden. A cég tevékenysége megrendelésre készülő egyedi és széria bútorok gyártása. A csapat jelenleg 83 főből áll, ahol megtalálhatóak magas színvonalú tudással rendelkező faipari mérnökök, technikusok, asztalos- és faipari szakmunkások. A vállalkozás 6500 m2 korszerű üzemcsarnok komplexummal rendelkezik székhelyén, melyben a legújabb technológiákat a hagyományos szaktudással egészítik ki. Budapesten is iroda- és bemutatóteremmel várja meglévő és leendő ügyfeleit. Az Árkossy Bútor számára fontos a vevői elégedettség: legyen szó több száz szobás szállodáról, vagy családi ház, étterem, iroda berendezéséről.

A tervező: Horváth Máté, Forms Design

Horváth Máté 2018-ban Csoma Saroltával közösen indította el saját stúdiójukat Forms Design néven. A tervező 2019 tavaszán a Magyar Divat & Design Ügynökség által indított „design START” mentorprogram keretén belül, egy hosszú távú fejlődési lehetőséget biztosító, egyénre szabott képzésben vett részt. Szerepvállalása a koncepció közös kialakításától kezdve a gyártás-előkészítésen keresztül, a projekt menedzselésen át a termék-követésig terjed. Hisz abban, hogy a design adta lehetőségek mindenki számára elérhetőek kell legyenek, termékein keresztül erre ad megoldást.

A termék:

Az Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté közreműködésének köszönhetően jött létre a JEAN inas, ami egy mára kissé elfeledett bútor, a szobainas újragondolása. Az alkotás során olyan bútor tervezése volt a cél, amely megállja a helyét mind a lakossági, mind a kereskedelmi és turisztikai szférában. Mindemellett a fenntartható gondolkodásmód kiemelt fontosságú volt, a fém alkotórészek újrahasznosított alapanyagokból is előállíthatóak, az egyes fa elemek pedig minimális hulladék keletkezés mellett gyárthatóak.

 A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetőek: https://youtu.be/cFBeLqhMheM