HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Bata-Jakab Zsófia


A Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője átfogó hazai és külföldi szakmai tapasztalatot szerzett karrierje során. Mély ismeretekre tett szert a hazai design- és divatipari értéklánc különböző területein egyaránt. Számos nemzetközi projektben is részt vett már, aminek köszönhetően közelről érzékelhette az iparág szakmai kihívásait, egyúttal folyamatos betekintést nyerhetett a legújabb trendekbe is. Évekig felelt egy hazai divatmárka marketing és sales területéért, de vezető menedzseri feladatoka látott el egy világhírű nemzetközi márkánál is, így vezetői képességeit is több helyen kamatoztathatta.

Napi munkája során többek között elsőszámú divatipari szakemberekkel, ismert és elismert szaktekintélyekkel, designerekkel dolgozik együtt. Kiterjedt külföldi kapcsolatrendszerére támaszkodva azon munkálkodik, hogy bekapcsolja a magyar divat- és designipart az nemzetközi vérkeringésbe, valamint hogy Budapest a régió egyik meghatározó iparági központjává váljon.

Az ügynökség élén végzett munkája során kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a fenntarthatóság, valamint a divat és technológia kapcsolata az MDDÜ programjaiban is egyre hangsúlyosabban megjelenjenek. A magyar divat- és designipar koordinatív szervezetének vezetőjeként elkötelezett támogatója a feltörekvő tervezőknek. Hisz abban, hogy a hazai márkák kreativitása és innovatív megoldásai világszerte ismertté tehetik a magyar designereket és magát az országot is. Missziója, hogy „a magyar divat és design képviselői rangos helyet kapjanak a nemzetközi szcéna élvonalában”.