HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Branko Popovic


Branko Popovic az egykori Jugoszlávia területén született 1983-ban, de 1995 óta Hollandiában él. Maastrichtben telepedett le, ahol 2005-ben a Maastricht Institute of Arts divat és design tanszékén szerzett diplomát.

Branko Popovic multidiszciplináris divattervező, aki a divaton belül több területen is aktív, úgymint a dizájn, projektfejlesztés, kurátori feladatok, coaching, és a kreatív irány. Emellett blogot is vezet, különböző magazinok számára ír, valamint gyakran vesz részt zsűrizésben, panelbeszélgetésekben és tanácsadó testületekben.

Branko leginkább a tervezők új generációja számára készült interdiszciplináris bemutató és fejlesztési platform, a FASHIONCLASH Foundation egyik társalapítójaként/igazgatójaként ismert. 2009 óta a FASHIONCLASH több mint 200 projektet valósított meg, és 1000-nél is több tervező és művész számára biztosított színteret a világ minden tájáról. Az évente megrendezett 'FASHIONCLASH Festival' az egyik sikeres projektjük.

A fesztivál mellett a FASHIONCLASH jelenleg számos projektben vesz részt, mint például a Taskforce Fashion, a Culture.Fashion vagy a Second Skin Tilburg.