HEADER.VISUALLY_IMPAIRED_VERSION

Rotte Kft. és sarakele studio


A gyártó: Rotte Kft.

A Rotte Kft-ből kialakult cégcsoport egy olyan vállalatcsoport eredménye, amely világszerte vezető szerepet tölt be a kereskedelmi berendezések tervezésében, gyártásában, professzionális szolgáltatást hoz létre. Különböző szakemberekből álló csapatok alkotják: kommunikációs és marketing szakemberek, kereskedelmi szakértők, építészek, belsőépítészek, ipari- és grafikai tervezők, mérnökök, mesterek és szakmunkások. Mindannyian gazdagítják a munkát azáltal, hogy sajátos know how-jukkal járulnak hozzá a folyamat minden egyes szakaszához, olyan egyedi projektek létrehozásával, fejlesztésével és megvalósításával, melyek megnyerik a vásárlók szívét.

A tervező: Kele Sára

Kele Sára designerként a fenntartható fejlődés mellett köteleződött el. Elsősorban bútorok és használati tárgyak tervezésével foglalkozik, belsőépítészeti projektekben vesz részt és tervezői workshopokat tart. A BMGE ipari termék- és formatervező mérnök szakának elvégése után elismert stúdióknál dolgozott. Első termékét közel 10 éve gyártotta le, melyre az iparág nemzetközi kiállításain is felfigyeltek, és azóta is töretlen kreativitással végzi munkáját. Tárgyait a tudatos felelősségvállalás alapján meghozott döntések mentén készíti, a környezetre és a közösségre tett hatások figyelembe vételével, kísérletező anyaghasználattal, a hasznosságot és használhatóságot mindig szem előtt tartva.

A termék:

A Rotte Kft. és Kele Sára közös projektje a CoTangens bútorcsalád, mely a nagysikerű Tangens bútorcsalád testvére, kültéri használatra tervezve. A Tangens bútorcsalád számos nemzetközi díjat tudhat a magáénak, többek között a Red Dot Award 2021 Best of the Best díját. A CoTangens termékcsaládot az íves formák, a variálhatóság, a mobilitás és a fenntarthatóság jellemzi. A tervező és gyártó olyan közösségi terekbe szánja a bútorcsaládot, ahol szabadon létrejöhetnek értékes emberi találkozások, beszélgetések. Mindemellett az alkotás különlegességének számít, hogy banán-textilt tartalmaz, amely egy banánlevelekből készült, tervezők által széles körben használt természetes anyag.

A páros közös munkájáról további részletek itt elérhetőek: https://youtu.be/hoO-ylKKh6o